

MOTOAMERICA CHAMPIONSHIP OF MONTEREY SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Friday, July 12

7:15 am MotoAmerica Track Inspection

7:55 am - 8:15 am Liqui Moly Junior Cup Practice 1 (20 min)

8:25 am - 8:45 am Stock 1000 Practice (20 min) 8:55 am - 9:15 am Supersport Practice (20 min) 9:25 am - 9:45 am Twins Cup Practice (20 min)

9:50 am FIM Track Inspection

10:30 am- 11:20 am WSBK Free Practice 1 (50 min)

11:30 am - 12:15 pm EBC Brakes Superbike Class Qualifying Practice 1 (45 min)

1:10 pm - 1:40 pm Supersport Qualifying 1 (30 min)

1:50 pm - 2:35 pm EBC Brakes Superbike Class Qualifying Practice 2 (45 min)

3:00 pm - 3:50 pm WSBK Free Practice 2 (50 min)

4:00 pm - 4:20 pm Liqui Moly Junior Cup Qualifying 1 (20 min)

4:30 pm - 4:50 pm Stock 1000 Qualifying 1 (20 min) 5:00 pm - 5:20 pm Twins Cup Qualifying 1 (20 min)

Saturday, July 13

10:00 am - 10:20 am

8:00 am FIM Track Inspection

8:30 am - 8:50 am Twins Cup Qualifying 2 (20 min) 9:00 am - 9:20 am WSBK Free Practice 3 (20 min)

9:30 am - 9:50 am EBC Brakes Superbike Class Free Practice 3 (20 min)

Stock 1000 Qualifying 2 (20 min)

10:30 am – 10:45 am MotoAmerica Superpole (15 min)
11:00 am – 11:25 am WSBK Superpole (25 min)
12:30 pm Twins Cup Race (12 laps)
2:00 pm WSBK Race 1 (25 laps)

3:15 pm EBC Brakes Superbike Class Race 1 (23 laps)

4:10 pm Stock 1000 Race (12 laps)

Sunday, July 14

7:40 am Track Inspection

8:30 am – 8:50 am Liqui Moly Junior Cup Qualifying 2 (20 min)

9:00 am - 9:15 am WSBK Warm Up (15 min)

9:25 am – 9:40 am EBC Brakes Superbike Class Warm Up (15 min)

9:50 am – 10:20 am Supersport Qualifying 2 (30 min)

11:00 am Tissot Superpole Race (10 laps)

12:30 pm Liqui Moly Junior Cup Race (12 Laps)

2:00 pm WSBK Race 2 (25 laps)

3:15 pm EBC Brakes Superbike Class Race 2 (23 laps)

4:10 pm Supersport Race (19 laps)

Move-In

Thursday, July 11 10:00 am

Registration

Thursday, July 11
10:00 am - 6:00 pm
@MotoAmerica Blue
Hospitality

Friday, July 12
7:00 am - 5:00 pm
@Embassy Suites
Saturday, July 13
7:00 am - 5:00 pm
@Embassy Suites
Sunday, July 14
8:00 am - 1:00 pm
@Embassy Suites

Technical Inspection

Thursday, July 11

SBK/SSP 1:00 pm Junior Cup 2:00 pm Twins Cup 3:00 pm Stock 1000 4:00 pm

Friday, July 12 7:00 am - 7:30 am *No inspections after 7:30 am*

Meetings

Mandatory Entrant Meeting & New Riders Meeting Thursday, July 11 4:30 pm

Location: MotoAmerica Blue Hospitality Trailer







MOTOAMERICA CHAMPIONSHIP OF MONTEREY SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS

Event and Circuit Information:

MotoAmerica presents the MotoAmerica Championship of Monterey July 12-14, 2019 featuring

EBC Brakes Superbike Class, Supersport, Liqui Moly Junior Cup, Stock 1000 and Twins Cup competitors

Rules and Regulations:

It is the entrant's responsibility to ensure all crew, riders, and guests comply with all MotoAmerica and AMA regulations, including the team handbook located here: http://www.motoamericaregistration.com/competitor-info/

Officials:

Race Director: Stuart Higgs FIMNA Safety Officer: Dan Argano Rider Representative: Doug Chandler

Shipment pick up location: Concessions building in

back of paddock

Address: Mazda Raceway Laguna Seca Individual Name and Cell Phone Number

1021 Monterey-Salinas Hwy

Salinas, CA, 93908

Registration Location: Thursday in Paddock all other

days Embassy Suites (see map) Registration Deadline: June 23 Credential Request Deadline: July 3

Entries and rider licenses will not be processed at the track. All

riders must have a valid 2019 AMA license

Radio Frequency: 456.8125 MHz (12.5 KHz, CSQ

Squelch, Receive only)

Racing Radios: Tony 404-361-4840

Teams must have one crew member monitoring this "listen only" channel during all on track events. Radios must be presented during tech inspection.

VP Fuel: Use preorder form

Contact: www.motoamericaregistration.com/fuel

Hours: Thurs, 12:00 - 4:00 pm,

Fri/Sat 7:30 am - 4:00 pm, Sun 7:30 am - 2:00 pm

No fuel cans can remain on track property, teams failing to

comply will be subject to a fine



Tech Location: White Tent near VP Pumps Competitors will not pass technical inspection if they do not have a working MyLaps compatible

transponder. Failing to have an operational transponder during any session will result in a penalty.



Garages: None

Supply drop off procedure: 15 min deliveries during all open delivery hours (refer to Team Handbook)

All teams must use water barrels or concrete to tie down awnings and structures. Stakes cannot be used to tie down structures. Teams will be liable for any damage to the paddock from stakes or structures tied down inappropriately



Disposal and Recycling: Back center of paddock Participants are required to make use of disposal locations for all waste materials. All spills must be treated immediately and track management must be

advised. All fuel containers, and tires must be removed from the facility.



Golf Carts Contact: Refer to team/crew packet Circuit Rules: Operators must be over 18. Speed limit is 10 mph.

Pit support vehicles must be parked within the team's paddock footprint or at the designated parking area and must display a 2019 MotoAmerica Pit Vehicle Pass.



Timing and Scoring Screens:

Network Name: MotoAmerica Hot Pits

Password: lagunaSECA

Coaxial Locations:

Do not distribute the log in information to fans or guests as increased users may cause the system to slow or stop functioning. Teams must provide their own hardware to connect to the timing and scoring feed over coax or network cable



Vehicle Staging: Enter south boundary gate beginning

Wed, July 10 @ noon

Move-in: Thurs, July 11 @ 10:00 am

Tune to teams channel during move in

Move-out: Mon, July 15 @ 12:00 pm

Truck Wash: Superior Auto Detail at 831-601-1831 P1 Parking: MotoAmerica parking passes are not honored

please pick up at registration or during move in

RV Parking: None available



Track Familiarization: July 11 @ 4:30 pm - 6:00 pm NO SCOOTERS, only bicycle or pedestrian traffic is



